The Flood

5. septembra 2012. Postavite komentar Go to comments

Potop.

Svi znamo ovu biblijsku priču o Noju, njegovoj barci, porodici i životinjama koje je spasao, i potpunom potopu svega živog na zemlji za 40 dana. Lepa pričica za laku noć, rekli bi neki, a koje se setimo kada vidimo dugu na nebu posle kiše. Ja opet mislim na drugi način.

„Njemu su potonule sve lađe“, kažemo za čoveka koji je upao u životne probleme, koji nema više ni želje ni volje da se bori da se izvuče iz tih problema, i koji se predao svojoj subini. U životu tog čoveka dogodio se – potop. Eto tako ja razmišljam o ovoj Biblijskoj priči, jer svi smo mi Noje sa svojim porodicama i svojim blagom koje smo sakupili za života (životinje koje je Noje utovario u lađu).

Noje je bio vrlo promoćuran i pametan čovek. Znao je da posle sunca dolazi kiša, da posle dana dolazi noć, i nije sedeo skrštenih ruku, čekao sudbinu da mu pomogne, već se pripremao za „teške“ dane koji će sigurno doći. Naravno njemu je to dojavio sam Bog, ali i bez te intervencije sa Neba, znamo da prosperitet ne traje večito… kad tad, mora da dođe i „zlo vreme“.

I dok je Noje gradio svoju barku za predstojeći Potop, ostali su mu se podsmevali, sabotirali ga, spletkarili, sprdali se sa njim, okretali njegove sinove protiv njega… ali sve to Noja nije pokolebalo. Na kraju su svi spletkaroši postali prošlost i Noje je imao samo jednu brigu, kako da posle Potopa nastavi život sa svojom porodicom i svojim blagom koje je sačuvao.

Mlad čovek danas uopšte ne razmišlja na taj način. Zdravlje ga dobro služi, snage da radi i zarađuje ima, otac, majka, porodica ga podržavaju, ima sve predispozicije da započne život i oblikuje ga prema svojoj volji. Ali, kako vreme prolazi, problemi se gomilaju, oni koja ga podržavaju polako odlaze sa ovog sveta, države propadaju, komšiluk „pobesni“ i čovek se sve više suočava sa nevoljama i neprilikama koje ga okružuju. Da li je spreman za ta vremena? Da li je razmišljao da će ona ikad doći? Da li je na vreme napravio barku da sačuva sebe, svoju porodicu i ono što je stekao do tada?

Mislim da je kod 99% ljudi, a tu uključujem i sebe, odgovor na ova pitanja – NE.

Zato, deco, ako čitate ovo… razmislite… nije život Facebook i Grand parada… život je predstojeći Potop… spremite se za njega.

( 😀 Nadam se da ne zvučim kao Jehovin svedok ili neki pripadnik Crkve sudnjeg dana, ovo samo kažem jer sam to naučio na vrlo težak i bolan način)

Advertisements
Kategorije:Moja razmišljanja Oznake:,
 1. 8. septembra 2012. u 22:32

  Malo jesi zvučao ka Jehovih svedok, da znaš, ali bez ljutnje!!! 😀 😀 😀
  Nemoj ni razmišljati o potopu, jer, njega neće biti, dok je nas. Moramo našoj deci ulivati optimizam a ne pakovanje i spremanje „barke“.
  Ne možemo protiv sebe, znaš i sam. Pričamo, pričamo, pričamo, ožvalavismo, kao i nama naši roditelji, pa, izeš ga, ako budu „čuli“, bar 50% onoga što smo drvili, biće valjda nešto od njih. Naravno, našu podršku će uvek imati.
  Znaš kako su, neki pametni ljudi, izmislili izreku: ko peva, zlo ne misli, pa makar to bila i Grand parada. Ne kažem da je volim, niti je gledam, ali, ljudi bar pevaju, vesele se, bolje neko da sede kod kuće i plaču. I uvek će biti onih koji će poslednju banku dati pevaljki u kafani. Nisam od takvih, nikad ni bila, niti ću biti, niti su moja deca takva, mada su imala od koga da nauče i takvu stranu života. Na vreme sam ih sklonila, čini mi se!
  I tako, Alex, mani se barke i pakovanja! Živimo ovaj život, koji nije lak, ali, pomisli, kako bi bilo divno da ste svi na okupu, pa makar i u ovim teškim vremenima. Na žalost, smrt ne bira ni osobu ni vreme, tako da život treba proživeti na najbolji MOGUĆ, način!
  Puno pozdrava, druže, glavu gore i živi! 🙂

  • 8. septembra 2012. u 22:53

   Ne ljutim se, Dudo, naravno 😀

   Živa ti meni bila, a za ostalo ćemo lako 😉 🙂

 1. 5. septembra 2012. u 10:30

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: