Početak > Život > Od Nevade do Angole

Od Nevade do Angole

21. decembra 2009. Postavite komentar Go to comments

Verovatno svi već znate pošalicu;

„Gde su žene najnestretnije?“ – U državi Mali.
„A gde su žene najsretnije?“ – U državi Nevadi.

Naravno ovo je glupost; žene su suptilna bića, često potpuno različita od muškaraca u pogledu braka i seksa. Muškarac teži da ima što više žena pod svojom vlašću, koje će da zadovoljavaju njegove seksualne apetite. Po prirodi muškarci su poligamna bića, dok većina društvenih uređenja su monogamno utemeljana. Muškarci teže podražavanju zajednice morževa, gde jedan mužjak okuplja na desetine ženki, dok žene teže zajednici roda, gde se parovi spajaju za ceo život. Zato muškarci maštaju o sultanima i haremima, gde bi ojalovili druge muškarce i imali primat nad gomilom žena.

Ali pustimo maštarije muškaraca. Ima li u svetu zajednica gde su takvi muški snovi realnost?

Naravno prvo nam na pamet pada Arapski svet, gde po Šerijatskom zakonu jedan muškarac može da ima do 4 žene. Ali, varate se ako mislite da su muškarci srećni takvim rešenjem. Da bi se oženili vi morate da svojoj ženi obezbedite stan i izdržavanje. Znači podstanari i nezaposleni nemaju šanse. Ako ste najmlađi sin u porodici, tada morate sačekati da vam se braća poožene da bi vi došli na red. Ako je vaš otac siromašan, najbolje je da odete negde da radite i zaradite, i onda se vratite i kupite ženu. Da, dobro ste pročitali – kupite ženu. Kupovina žene je od jednog kilograma zlata pa na više, premda u današnje vreme mogu i devize da prođu. Kad majka i sestre provere da je devojka netaknuta, tada možete i da se ženite. To što ste dok sve ovo ispunite već stekli 40-50 godina, ne smeta da oženite devojku od 20 godina. Da bi prošli jeftinije, dozvoljeno je da oženite i svoju sestru od strica, a i zlato tako ostaje u porodici.

E, ovim ste stekli vlast nad ženom, i ako vam dosadi možete je oterati. Naravno ona nosi to zlato sa sobom, jer ko će je uzeti ponovo. Ne vraća se u svoju porodicu, a od nečega mora da živi.

Žene se ne mešaju, pa za svaku sledeću, arapin treba da krene ispočetka, kuća, posao, zlato…

Postoji u Angoli običaj da muškarci imaju do 7 žena. Žene Angole su sve redom zaista lepotice, crnkinje slične Brazilkama. Tamo je normalno da se mladić zabavlja sa više devojaka, i žene se ne ljute zbog toga. Muškarac, kao što rekoh, može imati do 7 žena, i nije uslovljen ničim, osim pristankom žene. Sve žene žive zajedno u zajednici sa muškarcem, koji ima jedinu obavezu da bude lovac, tj donosi novac u kuću, dok sve poslove u kući i na zemlji obavljaju žene. Ako neku ženu muškarac i otpusti, to je njena krivica jer nije bila dostojna takvog čoveka.

U čemu je suština takvog društva. Znamo da u Angoli postoje čopori raznih životinjskih vrsta, pa tako i lavova. I ove porodične zajednice se poistovećuju sa čoporom lavova, gde je jedan mužjak okružen sa nekoliko ženki. To je njihova religija!

Nažalost, muškarci Angole su potpuno izgubili kompas, i umesto da cene ono što imaju, oni su krenuli u međuplemenski rat, što je donelo na hiljade dece bez roditelja koja lutaju ovom velikom zemljom.

Žene Srbije su predivne, među najlepšim na svetu, ali stanovništvo Srbije stari i odumire. I ovde se muškarci opredeljuju za ratovanje, radije nego za rad. „Bolje rat nego rad“. Ali i žene sve češće govore fraze, „neću ja njemu noge da perem“, nego da dele bračnu sudbinu muškaraca.

Uostalom, i ja da sam žena, ni ja nikome ne bih noge prao, pa makar sve propalo!

Advertisements
Kategorije:Život Oznake:, , , ,
 1. 22. decembra 2009. u 14:42

  Ja bih prala coveku koga volim, sto da ne?!

 2. als011
  22. decembra 2009. u 16:21

  Možda ti je promakao nit priče da su u pitanju društva gde se žena „poseduje“.
  I u Srbiji je pre stotinak godina bilo poštovanje snaje prema roditeljima muža da im opere noge. Ovo potiče iz Biblijske priče da je Isus oprao noge svojim učenicima, kao i da je Marija, jedna od sestara uskrslog Lazara, oprala noge Isusu. Znači, pomenuto pranje nogu nije pitanje ljubavi, već poštovanja.
  Nažalost, ovu vrstu poštovanja, koja se uzgred budi rečeno izgubila u današnjem društvu, mnogi tumače kao slabost ili bezrezervnu potčinjnost. Tada se žena tretira kao rob i zahteva se i više od običnog pranja nogu. Tu već ne verujem da bi trpela takav stav svekra ili svekrve, ma koliko volela svog muža.
  Znam da si mislila da u intimnom društvu sa voljenim bićem bi se prepustila svakom obliku ispoljavanja pažnje, pa i uzajamno pranje i tuširanje je često predigra za lep seksualni doživljaj. Barem ja imam takva iskustva… 🙂

 3. 23. decembra 2009. u 01:34

  Kad smo već kod Mailja i Nevade, evo još jedne (nametnute) igre reči: žene anGOLE! Ne zvuči loše, još sedam njih 🙂

  • als011
   23. decembra 2009. u 11:47

   Ha, Marjane vraže 😛
   Nisam bio u Angoli, ali sam slušao na radiju reportažu čoveka koji je tamo bio. Šteta što je tamo ratno stanje već godinama, ratuju plemena, inače bi za muškarce bio pravi raj. Baš smo mi muškarci ponekad potpuno iracionalni. 😦
   Ah, daa, ako se udvarate ženi u Angoli, i ona vas ne konstatuje, znajte da je ona jedna od tih 7 žena koje su verne svome „lavu predvodniku čopora“. Ako navaljujete, lako možete da izgubite i glavu.

 4. 23. decembra 2009. u 15:10

  Pa možda su baš ti ratovi i razlog tome: izginu toliki „mužjaci“, pa onda ima mnogo više „ženki“. Da ne bi bile zapostavljene, neko mora da se žrtvuje. I sedam puta ako treba! Za pleme i otadžbinu!
  Nego, ipak su u tim verzijama najbolji muslimani sa onih obećanih 70 devica u raju!!! Pa kako da čovek ne poželi da bude samoubica 🙂

  • als011
   23. decembra 2009. u 15:51

   Može da se gleda i tako, ali je u stvarnosti potpuno drugačije. Kad dođete u Angolu, dočekaju vas horde napuštene dece o kojima apsolutno niko ne vodi računa. Logika čopora lovavova ne dopušta usvajanje dece – izgleda. Rat nikome nije dobro doneo – pa ni ljudima-lavovima.
   A što se tiče dečaka koji dižu sebe u vazduh zbog „muslimanske religije“, to nema potpune veze sa mozgom, ali opet to je činjenica i stvarnost. Već duže mislim da napišem nešto na tu temu, a ti si me samo podsetio da to učinim.
   Samo jedno pitanje, ako dečaci dižu sebe u vazduh zbog devica, zašto to čine žene??? Setimo se krize u Rusiji kada su žene bile obmotane eksplozivom u lokalnoj školi. Šta se njima nudi? Device, evnusi, pastuvi, don Žuani, Kazanove… voleo bih da čujem tvoj odgovor!

 5. 23. decembra 2009. u 20:54

  Pa vidiš, ako ćemo ozbiljno, stvarno nemam ni reči, ni slova obrazloženja niti opravdanja zašto bi neko želeo da oduzme sebi život, još pride da sa sobom „povede“ i druga ljudska bića!
  Ako ćemo da se šalimo, pošto već jesmo, pa eto, kada junak stigne u raj i tamo „zaduži“ 70 devica, neće baš odmah da se ovajdi. Devica je devica, molim lepo! Neke treba da čeka ii „obradjuje“ par meseci, neke pola goodine, neke i više…prema tome, dok dok se device ne aktiviraju, tu uskaču žene samoubice (napomena, crni humor: pod uslovom da su solidno očuvane). S druge strane, kad deviice prorade, mora neko da im bude „stara majak“ tj da ih uputi u zanat, pa ove starije koke mogu da ih upute u veštine zanata!

  P.S. Ako sam u nekim delovima zvučao šovinistički, unapred se izvinjavam, to mi nije namera. Jednostavno, logika obrazloženja me je odvela u tom pravcu!

  • als011
   23. decembra 2009. u 22:58

   Ma druže moj, kako možeš da budeš šovinista kad se govori o ljudima koji dužu sebe u vazduh.
   Priča o devicama glasi da su one uvek device. Znači čim ih „baja“ defloriše, one odmah zarastaju i postaju device. Tako, ta priča o stara majkama ti pada u vodu. 😦
   Pokušaću ozbiljnije da priđem toj temi, jer me baš interesuje, pa ću to staviti na blog.
   Budi pozdravljen i hvala na komentarima.

 1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: