Početak > Religija, Život > Kad bič deli pravdu

Kad bič deli pravdu


Prenosim jednu vest od pre nekoliko dana.

Bičevanje za saudijsku novinarku

24. oktobar 2009. | 20:51 | Izvor: FoNet

Rijad — Jedna novinarka Saudijske Arabije osuđena je na 60 udaraca bičem zbog TV emisije u kojoj je jedan Saudijac opisivao svoj seksualni život.

Emisija, koju je uradila libanska LBC satelitska mreža, izazvao je veliki skandal u konzervativnoj Saudijskoj Arabiji, kada je prikazana prije nekoliko meseci, javlja BBC.

Saudijac Mazen Abdul Džavad, koji je u emisiji govorio o tome kako nalazio saudijske žene za seks, sada se nalazi u zatvoru. On je osuđen na pet godina zatvora i 1.000 udaraca bičem.

Njegova dva prijatelja koji su se, takođe, pojavili u emisiji osuđeni su na po dve godine zatvora.

Sporna emisija je bila deo serije pod nazivom Crvene linije koja preispituje tabue u arapskom svetu, a seks neudatih žena je jedan od najvećih.

Ironično je da mreža LBC delimično pripada medijskom tajkunu i saudijskom milijarderu princu Alvaledu bin Talalu, zaključuje BBC.

– – –

Evo sada detalja iz članka „Islam je kompletna i savršena vera ( VIŠE )

– – –

1. očuvanje ispravne vjere, i zbog toga Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: »Ko promijeni vjeru (islam), pogubite ga!» (Buharija) Samo se na ovaj način ljudi mogu sačuvati od odmetništva i upropaštavanja istinske vjere;

2. očuvanje života, i zbog toga je Uzvišeni Allah, da bi sačuvao živote, propisao odmazdu ili smrtnu kaznu za ubicu. “O vjernici, propisuje vam se odmazda za ubijene…“, a u drugom ajetu kaže: »U odmazdi vam je opstanak, o razumom obdareni, da biste se ubijanja klonili» (El-Bekare, 178.-179.);

3. treći temelj je očuvanje razuma (pameti). Uzvišeni Allah kaže: »O vjernici, vino i kocka i kumiri i strelice za gatanje su odvratne stvari, šejtanovo djelo, zato se toga klonite da biste bili spašeni.» (El-Maide, 90.) Da bi se sačuvala pamet i razum, zabranjeno je sve ono što narušava i uništava ljudsku pamet i razum. U vezi s tim Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: »Sve što opija je haram i ono što opija u velikoj količini i u maloj je zabranjeno.» (Ibn Madže, 3392.) Šerijatska kazna za opijanje je četrdeset ili osamdeset udaraca bičem;

4. četvrti temelj unutrašnje politike je očuvanje imovine. Da bi se sačuvao imetak od krađe i otimačine, Uzvišeni Allah je za kradljivca propisao odsijecanje ruke:«Kradljivcu i kradljivici odsijecite ruke njihove, neka im to bude kazna za ono što su učinili i opomena od Allaha» (El-Maide, 38.):

5. peti temelj je očuvanje časti i obraza, pa je zbog toga za potvoru nevinih za blud propisana kazna od osamdeset udaraca bičem. Uzvišeni kaže: «One koji okrive poštene žene, a ne dokažu to s četiri svjedoka, sa osamdeset udara biča izbičujte i nikada više svjedočenje njihovo ne primajte; to su nečasni ljudi» (En-Nur, 4.);

6. i šesti temelj unutrašnje politike je očuvanje porijekla i zbog toga je za blud propisana kazna. Kaže Uzvišeni Allah: «Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udaraca biča, svakog od njih…» (En-Nur, 5.).


Advertisements
Kategorije:Religija, Život Oznake:,
 1. 30. oktobra 2009. u 18:05

  Takva im vera.
  Ne bih volela da sam rodjena tamo, majke mi!

  • als011
   31. oktobra 2009. u 22:22

   Zelena, ništa neobično. Ja kažem sve vere su nekako evoluirale i redukovale rigidne načine podjarmljivanja svojih sledbenika, ali Islam je poslednji nastao i nije prošao tu redukciju. Pa seti se Inkvizicije i njihovih metoda. Pola srpskih žena i dan danas nosi crnu maramu na glavi, nije li to slično turskim bulama. Dušanov zakonik, odsecanje ruke za krađu…
   Ništa nije novo pod kapom nebeskom, samo smo mi tu da saznamo ono što se već izdešavalo.
   Inače užasno je kažnjavanje koje piše u drugom delu teksta, ali ako se u tim zemljamo to ponavlja iz dana u dan, tada je to normalna pojava.
   Rođena si ovde, hvala Bogu na tome, kakve bih blogove sada ja čitao da nije bilo tako 🙂

 2. 2. novembra 2009. u 12:58

  Mislis da bih smela da pisem blogove sunce ti zarkovo da sam rodjena tamo, ko zna kakvu bih kaznu dobila 🙂

 3. als011
  2. novembra 2009. u 13:39

  Ne smem ni da zamislim kojom mukom bi te mučili… 😉
  Kad sam ja bio tamo (Tripoli), malo sam razgovarao sa njihovim muškarcima. Kažu mi možemo da oženimo hrišćanku i da ona pređe u Islam, ali da muslimanka pređe u Hrišćanstvo to je prosto nemoguće. Tada mi se to činilo glupo, ali sada kad pročitam te temelje njihove vere, sve mi je jasno.
  »Ko promijeni vjeru (islam), pogubite ga!»
  Ovaj „temelj“ Islama je ostavio najveći utisak na mene… 😦

 4. 4. novembra 2009. u 03:25

  😦 pitam se pitam, da li jedna zena moze da izdrzi 60 udaraca bicem.. a jos vise se pitam da li neko prezivi 1.000???

  • als011
   4. novembra 2009. u 11:41

   Ne znam, Luna… ludilo je to… da li bi preživela i 10 udaraca. Mislim da cilj i nije da ona preživi, cilj je da drugi vide šta može da im se dogodi ako urade nešto što se imamima i mulama ne dopada. Svuda to ima samo su objašnjenja drugačija; „U ime Alaha…“, „U ime Boga…“, „U ime Naroda…“

 5. veshtichanstvena
  6. novembra 2009. u 13:33

  Neko ima nesreću da se rodi na pogrešnom mestu u pravo vreme…Ili obrnuto…
  Ili smo to sami izabrali?…Nije nam dato da znamo mnoge odgovore..
  Pitanja se gomilaju..
  Svako nosi svoj krst…ili u ovom slučaju polumesec..Valjda ne može biti drugačije..

  • als011
   6. novembra 2009. u 17:37

   Slažem se sa početkom tvog komentara. Samo, mislim neko se našao na pogrešnom mestu u pravo vreme. Zamislimo Inkviziciju, ili sada ovu veru o kojoj govorimo, tu neki tipovi u ime vere leče neke svoje komplekse. Uostalom šta da ti pričam kad sve znaš.

 1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: